Bieda to bym nie powiedzial znowu... Za funta masz 1kg twarogu wiejskiego, nogi z kuraka niby sa, ogolnie problemow z bialkiem nie ma. Ale swieze ryby, mieso nie poddane jakiejkolwiek obrobce i mleko sa dosyc drogie w porownaniu do tego co w Polsce. Jaja - funt za 15 sztuk. Nawet niezle smakowo. Chleb - zapomnij, po 3 miesiacach pobytu tutaj juz [...]
Rothen na SFD jest beztluszczowy olej do smazenia Nie PAM ale to samo co PAM A co do dziary to J.W moze ci sie rozciagnac ale i tak po jakims czasie bedziesz musial poprawic..Wiec czy ja wiem czy wyblaknie Ide si epolozyc zmevzony calym tygodniem w koncu WEEKEND
Cześć . Mam zamiar kupić jutro olej do smażenia wszelkiego rodzaju mięs , omletów itp . Mam do wyboru 3 produkty : olej rzepakowy , olej sezamowy , olej z orzechów arachidowych ( wszystkie tłoczone na zimno ) . Każdy ma 92g tłuszczu na 100g ( w tym od 11 do 9 g tłuszczów nasyconych ) . Który z tych 3 bedzie najlepszy w diecie redukcyjnej i [...]
ja polecam ci obejrzeć na youtube wykłady Jerzego Zięby, ma fajną pogadanke na temat olejów do smażenia, odnośnie proporcji o3 do o6 tez znajdziesz materiały, chlop ma niesamowitą wiedze. Co do smażenia to patrz na tłuszcz, najstabilniejsze sa nasycone więc wybieraj wlasnie takie czyli min. oleje kokosowe nierafinowane, niektóre smalce no i [...]
Ale spokojnie można używać tłuszczu do smażenia. ja mam go dużo z innych źródeł - więc do smażenia nie używam. Zresztą ja w sumie niewiele smażę. Wolę piec grillować itp tyle ze na patelni grillowej to chyba tego do konca nie mozna grilowanie nazwac. Albo? U mnie z kolei odwrotnie, bo co przeczytam cos na forum, to zmieniam. I pozniej sie [...]
[...] się na pyszne steki oraz pieczone mięso. 9. Rostbef – bardzo dobry, a może nawet najlepszy kawałek tuszy. Zwarty, soczysty i jednocześnie delikatny. Doskonały do smażenia (steki) i pieczenia. A. Polędwica – najlepszy kawałek wołowiny. Na pieczeń lub na steki 10. Rumsztyk – mięso doskonałej jakości – [...]
[...] szybciej, czy kurczaczek, który każdy wie jak jest hodowany :) Także pozdro, każdy ma wybór, co chce w życiu jeść, zadałem pytanie o to jaki olej rzepakowy jest smaczny do smażenia, a nie na czym powinno się smażyć bo o tym faftaq pisze na potreningu. Każdy ma prawo do swojej opini, ja tu się nie będę dalej rozpisywać, bo to tylko moje zdanie, [...]
Ok, Wasza dieta brzmi bardzo rozsądnie i logicznie. Miskę oczyścić bardzo chcę, znalazłam już w sieci masę ciekawych makaronów; olej kokosowy do smażenia i tak mam, nabiału jem niewiele, ale przeniosę go na wieczór i zastąpię śmietanę czy mleko twarogiem. Nie mogę się za to pogodzić z pożegnaniem soi, wstępnie chciałabym, aby w tygodniu 2/7 białka [...]
[...] smazenia(jeszcze olej kokosowy) 100 g dostarcza 99,5 g tłuszczu, w tym: 45 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 44 g jednonienasyconych i 8 g wielonienasyconych do czego do smażenia mięs i ryb; smalec skraca czas smażenia, nie wsiąka w mięso, nie zmienia się w truciznę pod wpływem temperatury dla kogo dla ludzi zdrowych nie dla dzieci, osób [...]
[...] składników w tłuszczach i produktach Tłuszcze nadają pokarmom specyficzne walory smakowe i są technologicznie niezbędnym składnikiem przyrządzania wielu potraw w procesach smażenia lub jako składnik strukturotwórczy ciast i wyrobów cukierniczych. W sałatkach warzywnych chronią witaminy zawarte w warzywach przed utlenieniem. Trawienie tłuszczów [...]
Tak, w domu używam oleju kokosowego albo masła klarowanego do smażenia, a czasem oleju rzepakowego do dań do których trudno dodać kokosowy ze względu na konsystencję, a które będę obrabiać termicznie. Akurat tą pieczeń zrobiłam w rzepakowym, a ten olej wymieniony w rozpisce to ta galaretka, która się z niej wytopiła i zastygła w lodówce. Mam i [...]
[...] produktów jest przewaga. Zamiast słonecznika możesz dać pestki dyni (nie 100g) zamiast szynki daj pierś (zwiększ jej ilość) przed treningiem: -pierś 100g -ryż 100g -olej do smażenia b/t/ww 28/6/82 kcal: 499 2 godzinki przed treningiem zjedz pierś + ryż + oliwa z oliwek + warzywa (masz ich bardzo mało w diecie) pierś ugotuj a olej do smażenia [...]
mega zakupy :-) Jabi stosowałeś może kiedyś bezkaloryczny olej w spray'u do smażenia?? PAM się to nazywa, jest rzepakowy,oliwa z oliwek itp., powiedz mi co o tym sądzisz, bo rozważam zakup w celu przygotowywania na tym jajecznicy :-) pozdro!
[...] migdały, tłusta mozzarella, sery niebieskie, inne pleśniowe typu brie, camembert, no i w końcu mięsa. Dużo jaj i masła. Smalec tylko z pieczonej samemu kaczki używany do smażenia np omletu, jaj ogólnie, smażenia czy odsmażania mięs. Oczywiście wędliny swojskie jak są. A wszystko z warzywami lub sałatami. Nadal więc jest różnorodność spora i [...]
[...] unikac smazenia. Gotowac na parze,wodzie,piec,dusic albo smazyc na teflonie. A jeśli już smazysz na normalnej patelni to najlepiej na smalcu lub uzyj PAM (preparat do smażenia w sprayu) bobek98 już nie mowiac o ilosci to nie ma co porownywac jakosci tych weglowodanow i bialka z takiego batonika do wegli np. z kaszy czy bialka z kurczaka. W [...]
[...] pijemy z mężem codziennie po łyżce dla uzupełnienia diety w kwasy Omega-3 celem m.in. podniesienia odporności (wprawdzie DHA i EPA z nich będzie niewiele ale jednak). Do smażenia używamy oleju rzepakowego (głównie tłuszcze nasycone) lub oliwy z oliwek jeśli to jest krótkie smażenie np. jajka. Co do tłustych mięs to jednak lubimy głównie [...]
[...] kurczaka lub indyka, ryba (głównie łosoś wędzony na ciepło), jajka, odżywka białkowa 100% WHEY ON, czasem: twaróg półtłusty, ser żółty, mozarella, camambert - tłuszcze: do smażenia masło klarowane lub olej kokosowy, oliwa z oliwek orzechy włoskie, brazylijskie, nerkowca. Produkty wydają mi się "zdrowe", ale czy jest problemem np. usmażenie [...]
właśnie myślę, żeby po wycince pobawić się z różnymi takimi ciekawostkami :-D powiedz Karpiu tylko do smażenia to będziesz stosował, do czego innego się nie nadaje ? Jaki to ma smak ? Jaka konsystencja ? pierwszy raz to na oczy, stąd takie durne pytania :-( Tylko do smażenia. Dzisiaj Ci powiem bo będę na tym robił kuraka. pachnie przepięknie [...]